Get In Motion

PowerWalk startersguide

by Administrator

Hou je van wandelen maar zoek je net iets meer uitdaging? Is hardlopen net iets te belastend voor je maar 'gewoon' wandelen weer iets te saai of eenzijdig. Of lijkt bootcamp je wel leuk maar mogen de oefeningen net iets milder, met meer aandacht voor techniek en zonder hardlopen? Dan is PowerWalk Plus echt iets voor jou. Powerwalken is echt meer dan wandelen maar de kans op blessures is een stuk kleiner dan bij hardlopen. Powerwalken is geschikt voor elke leeftijd. Deze startersguide heb ik voor je samengesteld zodat je de eerste stap kunt maken in wellicht wel een nieuwe sport. 

Lees meer

Fidgeten voorkomt (vakantie)kilo's

by Administrator

Friemel jij er al op los? Wil je graag voorkomen dat je aankomt of wat kilo's kwijt, maar lukt het niet? Goed nieuws: wist je dat je al calorieën kunt verbranden met slechts hele kleine bewegingen, zoals het kauwen van kauwgom of tikken met je vingers? Dit 'fidgeten' is ideaal als je niet kunt of even niet wilt sporten.

Lees meer

Iets wat je vast nog niet van me weet

by Administrator

Iets wat je vast nog niet weet is dat ik in 'een vorig leven' naast mijn studie en werk als instructeur (ja toen al) lid was van een meidentrio. Maar toen kwamen Linda, Roos en Jessica en was de carrière voorbij (hahaha). Gelukkig heeft mijn inmiddels overleden oma dingen van vroeger bewaard en nagelaten zodat er nog herinneringen zijn aan vroeger. Zoals deze herinnering, een bezoekje aan Rob Stenders bij Veronica toen ik ongeveer 19 jaar oud was.

Lees meer

Gewichtsconsulent, leefstijlcoach of diëtist naar wie ga je?

by Administrator

Je staat op het punt het besluit te nemen om je leefstijl blijvend te veranderen en komt regelmatig informatie tegen over de zogenaamde ‘gewichtsconsulent’, 'leefstijlcoach' en ‘de diëtist’. Allen worden geadviseerd door het www.voedingscentrum.nl. Maar wat is nu eigenlijk het verschil is tussen een gewichtsconsulent, leefstijlcoach en de diëtist? Dit wordt mij regelmatig gevraagd na de les, tijdens een verjaardag, via de mail en in gesprek met andere zorgprofessionals. Er is dus nog veel onduidelijkheid.

Lees meer

Wie zijn mijn leden, klanten of deelnemers?

by Administrator

De afgelopen coronatijd heb ik de tijd mogen nemen voor een aantal bijscholingen. Tijdens de laatste cursus vroeg een collega me in een online break-out-room wat voor soort of type klanten ik nu eigenlijk heb. Na diep te hebben nagedacht antwoordde ik dat er van ‘een soort’ geen sprake is maar dat ik mijn best zal doen een beeld te schetsen van de deelnemers die aan mijn activiteiten deelnemen. Ik hoor graag van je of mijn analyse volgens jou een beetje klopt?
Mijn leden, klanten of deelnemers zijn over het algemeen: 
(Waar je vrouwen leest kun je ook mannen lezen)

Lees meer